Loading......
Scapa de spondiloza cervicala cu ajutorul kinetoterapiei!

Scapa de spondiloza cervicala cu ajutorul kinetoterapiei!


Petreci foarte mult timp pe scaun, la birou? De cele mai multe ori ai dureri de gat, de cap, iar mainile incep sa iti amorteasca? Atunci trebuie sa stii ca esti predispus la aparitia spondilozei cervicale. 

Definitia spondilozei cervicale

Spondiloza cervicala inseamna, practic, uzura si degradarea discurilor intervertebrale. Pe masura ce discurile se deshidrateaza si se micsoreaza odata cu imbatranirea organismului, semnele osteoartritei vor incepe imediat sa apara, fiind urmate de aparitia pintenilor ososi. 

Simptomele spondilozei cervicale 

Simptomele spondilozei cervicale nu se manifesta la fel, ci difera de la om la om. Spre exemplu, in cazul unora spondiloza cervicala nu prezinta simptome, pe cand in cazul altora se manifesta prin dureri si rigiditate la nivelul gatului. 

Totodata, dat fiind faptul ca spondiloza cervicala are ca rezultat ingustarea spatiului dedicat maduvei spinarii si radacinilor nervoase care trec prin coloana vertebrala catre restul corpului, este posibil sa apara urmatoarele simptome: 

  1. tulburari, amorteala si slabiciune la nivelul bratelor, mainilor si picioarelor;
  2. coordonare defectuoasa;
  3. pierderea controlului vezicii urinare sau a intestinelor.

Cauzele aparitiei spondilozei cervicale

Odata cu inaintarea in varsta, oasele si cartilajele care formeaza coloana vertebrala se dezvolta treptat, fapt ce duce, in timp, la uzura acestora. 

Printre cauzele aparitiei spondilozei cervicale se numara:

  1. deshidratarea discurilor - discurile actioneaza ca o perna intre vertebrele coloanei, iar pana la varsta de 40 de ani acestea incep sa se usuce si sa se micsoreze, lucru care creeaza un contact osos mai accentuat intre vertebre;
  2. hernia de disc - varsta afecteaza si exteriorul discurilor intervertebrale, nu doar interiorul, motiv pentru care se creeaza anumite crapaturi ce duc la bombarea discurilor, acestea apasand pe maduva spinarii sau pe radacinile nervoase;
  3. pintenii ososi - degenerarea discului duce deseori la aparitia unor cantitati suplimentare de os care apasa pe maduva spinarii si pe radacinile nervoase;
  4. rigiditatea ligamentelor - ligamentele, cordoane de tesut care leaga oasele, se pot ingrosa odata cu inaintarea in varsta, lucru care face gatul mai putin flexibil.

Factorii de risc ai spondilozei cervicale 

Printre factorii de risc ai spondilozei cervicale se regasesc:

  1. varsta - spondiloza cervicala este o parte normala a imbatranirii;
  2. ocupatia - locul de munca ce implica miscari repetitive ale gatului, o pozitionare incomoda sau o multime de activitati deasupra capului pun presiune in plus pe gat;
  3. leziunile - leziunile anterioare ale gatului para sa creasca riscul aparitiei spondilozei;
  4. factorii genetici - unele persoane vor resimti aceste modificari in timp, pe cand altele nu;
  5. fumatul - fumatul a fost asociat cu cresterea durerii la nivelul gatului. 

Tratamentul prin care se poate scapa de spondiloza cervicala

Tratamentul pentru spondiloza cervicala depinde de severitatea simptomelor acesteia. Scopul tratamentului este de a ameliora durerea si de a ajuta in mentinerea activitatilor obisnuite cat mai mult posibil si de prevenire a unei posibile raniri a maduvei spinarii si a nervilor. 

Medicamentele recomandate pentru reducerea durerilor de catre medicul care a stabilit diagnosticul nu ajuta pe termen lung, asa ca, in functie de cat de avansata este afectiunea, va poate recomanda acupunctura, interventia chirurgicala sau kinetoterapia.

Spondiloza cervicala, tratata prin kinetoterapie, masaj si chiropractica 

Exercitiile kinetoterapeutice ajuta la rehidratarea discurilor intervertebrale, la cresterea elasticitatii musculare, la imbunatatirea tonusului muscular si la redobandirea mobilitatii articulare. Practic, este singurul tratament medical cu ajutorul caruia poate fi vindecata aceasta afectiune. 

Prima data se va efectua un masaj terapeutic ce are ca scop calmarea durerii si relaxarea musculaturii la nivel local, dar care actioneaza si asupra starii de generale a pacientului prin indepartarea oboselii, relaxarea organismului si activarea circulatiei sanguine la nivelul intregului corp. Odata incalzita si relaxata musculatura si atenuata durerea, se va trece la exercitiile kinetoterapeutice care actioneaza direct asupra cauzei afectiunii, si anume asupra degenerarii vertebrelor si discurilor intervertebrale. 

Chiropractica reprezinta terapia care se ocupa cu corectarea problemelor articulatiilor, in special ale coloanei vertebrale, bazandu-se pe relatia dintre impulsurile nervoase, oase si muschi. 

Nu lasa durerile cauzate de spondiloza cervicala sa iti afecteze viata! 

Scolioza, principala afectiune a adolescentilor

Contact

chiropractica osteopatie

Sus